Pitoa ja vetoa varhaiskasvatuksen erityisopettajan työhön -hanke


Malli on kokonaisuutena kuvattu. Osa-alueiden toteutus on saanut jo konkretiaa esimerkiksi Hyvan Uran toimiston palveluissa. Malli tuo ryhtiä urapalveluiden kehittämiseen ja toimintaan. Sen avulla voidaan myös kertoa ja kuvata, mitä urapalvelut ja toiminnot tarkoittavat hyvinvointialueella. Se kattaa monia eri hr-toimintoja (esim. osaamisen kehittäminen, resurssointi, rekrytointi, työhyvinvointi), mutta sen ei itsessään tarvitse olla oma erillinen toimintonsa. Se on malli johtaa, ohjata ja ymmärtää veto- ja pitovoimaa sekä urapalveluita/-maisemia organisaatiossa.


Työskentelen jatkuvan oppimisen hankeasiantuntijana Veto- ja pitovoimaa osaamisen ennakoinnilla ja kehittämisellä -hankkeessa. Olen myös valtakunnallisen SAILA -hankkeen hankevastaavana Xamkissa. Lisäksi työskentelen Xamk Pulsessa koulutuskoordinaattorina.

Virheilmoitus Ei vetoa tulee näyttöön, esimerkiksi kun Automower®-robottiruohonleikkurin pyörät pyörivät, mutta laite ei liiku minnekään.

Artikkelissa käsitellään perinteisiä yhdistelmävetoja, ns. rekkoja.

Sen pohjalta, mitä rakastumisesta tiedetään, meille jokaiselle on olemassa oikeampia ja väärempiä ihmisiä. Kenen tahansa kanssa ei saa aikaan mitä tahansa. Toisia kohtaa mystinen veto on voimakkaampi.

Veto- ja pitovoimaa sotealalle osaamisen ennakoinnilla ja kehittämisellä – hankkeessa (ESR) toimin ennakoinnin asiantuntijana. Tämä hanke toimii Etelä-Savossa. Nuorisoalan tutkimuskehittämiskeskus Juvenian alla toimivassa Vaativan sijaishuollon osaamisen kehittäminen (VAASI) -hankkeessa (ESR) toimin projektipäällikkönä. VAASI:n toimialueena on Kymenlaakso ja toimikenttänä lastensuojelun sijaishuolto.

– Eletty elämä vaikuttaa siihen, minkälaisia ihmisiä kohtaan tunnemme vetoa. Haemme tiedostamattomasti suhteita, joissa on jotain aiemmin tuttua – vaikka se oli negatiivista.

– Alan veto- ja pitovoimaa halutaan lisätä. Ohjelma on jatkoa viime hallituskauden Sote-henkilöstön riittävyys ja saatavuus -ohjelmalle, kertoo ohjelmajohtaja, lääkintöneuvos Taina Mäntyranta .


Vedonlyönti: Jopa 100 € ilmaisvetoina, Kasino: 100 % 300 € asti

Olemme toisinaan törmänneet vedonlyöntisivuihin, joilla on pystynyt veikkaamaan esimerkiksi Ison-Britannian joulusäätä tai sitä, minä vuonna tulemme saamaan ensimmäiset todisteet siitä, että maapallon ulkopuolella on elämää. Etenkin tämä jälkimmäinen kohde on siitä erikoinen, että asiakas voi potentiaalisesti lyödä vetoa asiasta, joka saattaa tapahtua vaikkapa kolmen tai viiden vuoden kuluttua. Tällöin veto pysyy auki mahdollisesti todella pitkään, kunnes se viimein osuu kohdilleen tai umpeutuu.

No niin, jätkät: heti ku noi lopettaa, on teidän veto.

SSPL:n tuottaman oppaan tarkoitus on olla palokuntayhteisöjen tukena työhyvinvoinnin ja vetovoimaisuuden kehittämisessä. Hankkeen tunnuksena on keltainen frisbee. Mukana on ohje siitä miten frisbeetä voisi mm. käyttää. Mukana on myös juliste: Näin jokainen voi parantaa vuorovaikutusta. Sen voisi kiinnittää sopivaan paikkaan paloasemalla. Oppaaseen on kerätty yhdessä palokuntien edustajien ja hankkeen ohjausryhmän jäsenten kanssa mahdollisia tapoja vaikuttaa ja kehittää.

5. Veto- ja pitovoiman tukeminen

Ylen urheilutoimittaja Kaj Kunnas on kova lyömään vetoa. Eikä kovin hyvällä menestyksellä. Silloiselle Pelicans-valmentajalle Kai Suikkaselle hävitty veto johti keikkaan cheerleaderina SM-liigan finaaleissa. Moni vänkäystilanne kaverusten kesken johtaa vedonlyöntiin. Mistä sinä olet lyönyt?

ARVO OKSANEN (1908-1992)VETO kiukaan isä, perustaja ja suunnittelija

Työvälineet ja vinkit sopivat hyvin yhteisömuotoisille sopimuspalokunnille, henkilökohtaisen sopimuksen palokunnille ja palokuntayhdistysten kaikkien osastojen sovellettavaksi. Opas on tehty Suomen Sopimuspalokuntien Liiton Vetovoimainen sopimuspalokunta –hankkeena. Hankkeen vastaavana työntekijänä on toiminut työhyvinvoinnin asiantuntija, psykologi Heini Kämäräinen. Hankkeen on rahoittanut Palosuojelurahasto.

Hankkeen nimi: Vetoa ja pitoa kuntatyöhön

Koskella Hl Melkkalan työväkeä päivällistunnilla. Kaikenlaiset voimainkoitokset olivat silloin muodissa. Tässä pojat ovat ruvenneet väkikapulan vetoon, se hävisi jonka takapuoli nousi ensin maasta ylös.
Kuva on otettu noin v. 1910.